NSIP TYPE CELLULAR lung disease

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/02/2019 | 16:52 | מאת: יאלוש

שלום בת 37 מאובחנת הנל מטופלת באימורן השאלה מה ההבדל בין BOOP/COP לבין NSIP TYPE CELLULAR כמו כן מה ידוע על NSIP והאם זה ממושך או שיכול לעבור ומה אם לא מטופלים אשמח להסבר ומידע תודה יאלוש

19/02/2019 | 09:52 | מאת: עינת לוי

שלום מצרפת את תשובתו של ד"ר שבתאי ורסנו "שלום, מדובר במחלת ריאות אינטרסטיציאלית (מערבת בעקר את מחיצות בועיות הריאה) שיכולה להיות ללא סיבה ידוע , לאחר ברור (אז היא נקראת NSIP אידיופטי), או יכולה להופיע על רקע מחלות אחרות כגון מחלות רקמת חיבור,\ שמערבות גם אברים אחרים. לעיתים NSIP מקדים בשנה או יותר את הופעת מחלת רקמת החיבור. מחלה לא שכיחה אבל בהחלט רופאי ריאות או ראומטולוגים פוגשים אותה."

מנהל פורום סרטן ריאה