תדירות מעקב סיטי קישריות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

17/12/2018 | 11:19 | מאת: עומרי

במידה ונמצאו קישריות בריאות, והם אינן גדלות במשך שנתיים, האם יש לבצע המשך סיטי בקרינה נמוכה? בעל מקרה, ואם כן אם הבנתי נכון מינימום כל חצי שנה, לפחות. או אפילו פחות מזה? שאלתי היא כיוון שגם בשלב שלאחר הגילוי קישריות עשו לי רק כל שנה, ועכשיו בכלל לא רוצים לתת לי סיטי לריאות למרות שיש קישריות. אני שוקל לעשות באופן פרטי, ולהגיש בקשה להחזר מהקופה. לכן אני רוצה לדעת במישור הרופאי מה נהוג, במצבי.ולא לפספס בדיקה ולגלות שזה סרטני. אודה אם אפשר להפנות גם לאיזה מקור כתוב שמראה מה צריך במעקב קשריות וכל כמה סמן לעשות סיטי. תודה

17/12/2018 | 23:58 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום עומרי,כדאי לעקוב במשך 3 שנים, אם אין דינמיקה - אפשר להפסיק מעקב. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה