מעקב אחרי גידולים בריאות מעקב

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/12/2018 | 19:13 | מאת: עומרי

לפני מספר שנים התגלתה אצלי קישרית, בתחתית הריאה, בצלום ס.טי. שנועד לכליות. הקשרית גדלה במעט מאוד. מ0.3 ל0.7במשך 3 שנים ואז נתגלתה קשרית נוספת באמצע הרחאה הנגדית שלא היתה 0.4. במאבחן סטי כתב שאין כל שינוי למרות שנוספה קישרית. לדעתי אין לי סרטן ואלה קשיריות רגילות.אני בן 53 יש לי 3 שאלות. האם לאחר מספר שנים יכולה קשרית להפוך לסרטנית או שאם מן ההתחלה זה לא גדל ולא מאובחן כסרטן אז זה סופי. ושנית איך יתכן שרופא כותב שאין שינוי כשנוספת קישרית שלא היתה. כעת נדרש מעקב סטי חוזר? כל כצה זמן? רופא מטפל סבור שאין צורך בכלל במעקב. תודה

16/12/2018 | 23:25 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום עומרי, בעקרון מקובל לעקוב אחר קשריות זעירות כ-3 שנים, אם אין שינוי בתקופה זו יש להניח שלא מדובר בסרטן. זה מחייב לחזור על בדיקות סיטי אחת ל-6 חודשים (או בתדירות יותר גבוהה - לפי הערכת הפולמונולוג המטפל). לגבי מה שכתב מפענח הסיטי - קטונתי מלהסביר אנשים אחרים. בהצלחה

14/01/2019 | 16:51 | מאת: אלי

יש בדיקה לגילוי סרטן על ידי כלבים מיוחדים. לדעתי לא יזיק לך לעבור אותה. 058-6130055 הם עושים בדיקות כאלה

מנהל פורום סרטן ריאה