סרטן ריאה ולנפה אדמה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/11/2018 | 09:53 | מאת: רות

מה ידוע על הקשר בין סרטן ריאה ,טיפולים אימונוטרפיים ולינפו אדמה עם שיעורים נמוכים של לינפוציטים בבדיקות דם? האם התהליכים של טיפולים אימונו (כמו קיטרודה) גורמים ללינפו אדמה?

16/12/2018 | 23:19 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רות, לא הבנתי בדיוק למה את מתכוונת ב"לינפו אדמה". אנא הבהירי את כוונתך. בברכה

17/12/2018 | 07:57 | מאת: מרי פרוליך

כידוע בסוגים רבים של סרטן במיוחד סרטן שד וריאות מתפתחות נפיחויות ובצקות גדולות בעקר בגפיים שנובעות מהצטברות של נוזלים במערכת הלינפה ו/או כלי דם.מצב זה עלול להוביל לDVT בנוסף לקשיים בתנועת הגפיים ובכלל. שאילה: האם תופעה זו קשורה לטיפולים או למחלה עצמה או לשניהם?מהוא המנגנן שמפעיל תופעה זו ומה נתן לעשות למניעתו או לטיפולו במידה שהתפתחת,חוץ מטיפול פליאטיבי או פיזיאוטרפיה?

מנהל פורום סרטן ריאה