כתם בריאה לבנאדם בן 73

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/10/2018 | 21:57 | מאת: דבורה

שלום. לסבא שלי בן 73 מעשן חצי קופסת סיגריות ביום מצאו כתם בריאה יש לציין כי עבר התקף לב בגיל 50 ולוקח כדורים למניעה. עשו לו ניתוח כדי לבדוק עם זה סרטני ח'ו או לא. מה הסיכוי שהתוצאות יוצאות שיש משהו וזה לא סתם כתם? עד כמה אנחנו צריכים לדאוג לו? אודה למענה!!

31/10/2018 | 18:52 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דבורה, אני מבינה את דאגתך אבל לא ניתן לדעת בלי בדיקה. העובדה שסבך מעשן מהווה גורם סיכון לסרטן ריאה אבל גם למחלות אחרות של הריאה, שאינן סרטניות. גם הגיל הוא גורם סיכון לממצאים שונים. חשוב לבדוק בצורה יסודית ולאחר מכן לטפל בו, בהתאם לצורך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה