נודול ריאתי בלינגולה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/10/2018 | 13:36 | מאת: מיכל

שלום, בבדיקת סיטי פט שעברתי הודגם נודול ריאתי באורך 9 מ''מ ורוחב 6 ס''מ ללא קליטה פתולוגית של FDG. הרופא אמר שמצד אחד זו תוצאה טובה כי אין קליטה פתולוגית של החומר, אך מצד שני זהו אינו ממצא קטן. לכן הוא מציע שאהיה במעקב סיטי כל חצי שנה במשך שנתיים. כמו כן הרופא אמר שאם הנודול יגדל נצטרך לשקול להוציא אותו. רציתי לשאול גם מה דעתך בנושא זה.

16/10/2018 | 15:16 | מאת: עינת לוי

תשובתו של פרופ' איזביצקי: "ראשית כל איני יכול לתת חוות דעת מוסמכת בלי ליראות את ה CT-PET. למרות זאת אכן טוב שאין קליטה אבל אני מסכים שהממצא לא קטן. האם אתה מעשן? צריך לפי דעתי להציג בישיבה רב-תחומית כפי שמתקיימות ברוב בתי החולים בארץ, בשאלה של לקיחת דגימה (ביופסיה) או מעקב בלבד. פרופ' גבריאל איזביצקי "

16/10/2018 | 17:36 | מאת: מיכל

שלום, מקווה מאוד ששמת לב לתיקון בשאלתי. הכוונה לנודול שפיר באורך 9 מ''מ ורוחב 6 מ''מ. אני לא מעשנת ואין לי היסטוריה משפחתית. האם זה בסדר שאהיה במעקב כל חצי שנה במשך שנתיים כמו שהציע הרופא?

מנהל פורום סרטן ריאה