חשש לסרטן ריאה בעקבות בדיקת CT אנג'יו

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/07/2018 | 17:58 | מאת: נטלי

בבדיקת CT אנג'יו שביצע אבי אתמול, נכתב לו : באונה עליונה מצד ימין מודגם תהליך תופס מקום על בסיס פלוירלי בגודל של כ 35 מ"מ+ ללא ממצא ריאתי אחר. בלוטות מוגדלות קלות מודגמות בשער הריאה הימני וכן בלוטה מוגדלת תת קרינאלית. בצוואר הגדלה בלתי הומוגנית של אונה ימין של התירואיד. מהי המשמעות? האם זהו סימן מובהק לגידול סרטני? האם ייתכן וזהו גידול שמקורו אחר? ניתן להסיר ולטפל על מנת למנוע חזרה?

12/07/2018 | 09:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נטלי, אי אפשר לקבוע אבחנה מדוייקת רק על פי בדיקת CT. לצורך קביעת האבחנה צריכים ביופסיה. הממצאים המתוארים בהחלט מחייבים המשך בירור. אני מציעה לפנות בהקדם לרופא שהפנה אותך לבדיקה, או לרופא ריאות. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה