צילום חזה וסרטן ריאות תאים קטנים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/04/2018 | 08:11 | מאת: אמיר .א

שלום וברכה , רציתי לשאול האם ע"י צילום חזה אפשר לאבחן את סרטן הריאות הספיציפי של תאים קטנים ? ומאיזה גודל גידול רואים במיצר היכן שבדרך כלל מתפתח סרטן זה ? והאם בברונסקופיה רגילה ניתן לאבחן זאת ? ואם לקחו שטיפה של 10 מ"ל במהלך הברונסקפיה האם היא מספיק אמינה? לאיבחון

19/04/2018 | 11:43 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אמיר, רק בדיקה פתולוגית יכולה לקבוע את סוג הגידול, אם תאים קטנים או אחר. התמונה הרנטגנית יכולה להיות חשודה לסוג כזה או אחר של גידול אבל בוודאי אינה קובעת את האבחנה. סרטן מסוג תאים קטנים מתפתח בריאה, שכיח שהוא מערב בלוטות במרכז בית החזה (המיצר) אבל ברוב המקרים יש גם ממצא בריאה. צילם חזה פחות מדוייק לאיזור המיצר, אך יכול להחשיד בקיום בלוטות מוגדלות. הדרך הנכונה לאבחן סרטן ריאה היא בראש וראשונה CT ובהמשך ביופסיה. הביופסיה יכולה לעיתים להעשות ע"י ברונכוסקופיה. תלוי במיקום הגידול והבלוטות. שטיפה במהלך ברונכוסקופיה אינה מספיקה ברוב המקרים. חג עצמאות שמח

19/04/2018 | 12:10 | מאת: אמיר

קודם כול תודה רבה על התשובה המפורטת ..אני בדילמה בעקבות בירורים שהתחילו בסוף ינואר בעקבות תלונות שלי הכוללות : קוצר נשימה ,צוואר מתנפח בנשימה שקשה לי ,ודפיקות לב ושינויים בלחץ דןם משתנים הכולל מצב של המפוטיזיס שבעקבותיו נשלחתי לברנוכוסקופיה..וציטיולוגת ליחה תקינה של 10 ..מ"ל ומאז ליחות מרובות בעיקר שיעול בוקר וליחה חומה מוזרה יחד אם כאבי גב לאחרונה בחלק העליון של הגב בעת נשיפה מרגיש כאב עמום גם וכאבי חזה ..יחד אם חוסר שינה מתעורר 5 פעמים בלילה ,וכאבים בכתף ימין חדים לפעמים המקרינים ליד והכי חמור ירידת משקל של 10 ק"ג בשלוש חודש ..חוסר תיאבון ..קשיי נשימה ..והרופאים משפחה והריאות שביקרתי פעמיים מסתמכים מct שבוצע בחודש 11/17 ששם היה ממצא רדיולוג שרשם ע"ס ממצא מחודש 04/17 של קשרית מסויידת של 3 מ"מ והשבוע שדרשתי מהרופא ריאות לבדוק אצלו במחשב שניתן למדוד ע"ס הct במחשב הוא אמר זה בערך בגודל 5-6 מ"מ באפריל וקטן 5 מ"מ באוקטובר..אני עובד עצות כי לטענת הרופא צילום חזה עשה שבוע שעבר שמציין גרנולומה זעירה בפיסגת ריאה ימין שכמובן אם רואים כנראה גדלה כי בצילום רואים ביותר מלמיטרים הגידול בצילום כי זה לא ct .ועדיין אומרים כי אין צורך בביצוע ct נוסף ..אני יודע שהסיפור שלי אולי נשמע הזוי אבל אני מרגיש בתקופת זמן קצרה כמו סמרטוט סליחה על הביטוי וזה לא מ"דיכאון" אשמח לדעת מה עליי לבצע עוד מעבר למה שבוצע בשלב זה כבדיקות נאמנות?? ..שכחתי לציין כי הגשתי גם השבוע כיח לציטיולוגיה 3 במספר ..ממתין לתשובות..וגם נמצא דם בשתן כדוריות אדומות אז שתן לציטיולוגיה ..נמסר באותו שלב ..הקושי נשימה יחד אם כאבים חדשים בכלייה ימין מעט מעלייה ובבית שחי היו גם כאבים שנשלח ונמצא ב u.s ליפומה וו אסקולרית בגודל 15x23 מ"מ שלשום אשמח לעזרה .

מנהל פורום סרטן ריאה