שימוש בתוספי תזונה/צמחי מרפא/אנטיאוקסידנטים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

04/07/2006 | 18:28 | מאת: רון

אשמח לשמוע את דעתך בנושא שימוש בתוספי תזונה/צמחי מרפא/אנטיאוקסידנטים במהלך טיפולים כימוטרפים והקרנות. לתשובתך אודה.

05/07/2006 | 22:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רון לגבי היעילות של טיפולים מתחום הרפואה המשלימה יש להדגיש כי אין אף טיפול שהוכח כמרפא סרטן או כיעיל נגד סרטן. יחד עם זאת טיפולים שונים יכולים להקל על תופעות הלוואי של הטיפול האונקולוגי ולשפר את הרגשת החולה. אנה גולדברט תפנה אותך לאתר המפרט את התחומים השונים של הרפואה המשלימה. לגבי שילוב טיפולים אלה עם הטיפול האונקולוגי הקלאסי (כימותרפיה והקרנות) אין מחקרים ברורים המתירים או אוסרים את השילוב. הגישה בעבר היתה שלילית והיום יש פחות התנגדות לשילוב כזה. כך שניתן לשלב טיפולים משלימים עם כימותרפיה או הקרנה אך יש לקחת בחשבון שזה נושא שלא נחקר ואין לגביו נתונים. בכל מקרה יש להיוועץ עם אדם מוסמך בתחום הרפואה המשלימה מאחר שבהעדר פיקוח נתקלתי במקרים רבים של שרלטנות ונזק ממשי לחולים. בברכה

05/07/2006 | 22:33 | מאת: אנה גולדברט

רון שלום, באתר של עמותת "אחת מתשע" מוקדש פרק שלם לנושא של רפואה משלימה אשר נכתב על ידי מטפל ברופאה סינית. להלן קישור לפרק זה: http://www.onein9.org.il/getfile.asp?file=complementary.doc אני מקווה שהמידע בו יעזור לך, בברכה, אנה

מנהל פורום סרטן ריאה