שוואנומה במדיאסטנום

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

08/02/2018 | 20:30 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 40. בצילום חזה שבוצע עקב שיעול נראה צל מעוגל במדיאסטנום. הופנתי לCT ושם נראה גידול בקוטר כ 6 סמ. הגידול היחסית גדול שנגע בלב, בוושט, בוואגוס ועוד הוסר במלואו לפני שבועיים בהצלחה בניתוח VATS. אני מתאוששת מהניתוח ומרגישה כבר הרבה יותר טוב ופעילה. בביופסיה האבחנה שמדובר בגידול שפיר מסוג שוואנומה. גידול עצבי במדיאסטנום. הבנתי שצריך כל חצי שנה לבצע CT/MRI לבדוק אם זה חוזר. רציתי לשאול 1. מה הסבירות שגידול כזה יחזור? זה אחוזים בודדים או עשרות אחוזים? 2. אם זה חוזר אז שוב צריך לעשות VATS? 3. האם אצטרך במשך שנים רבות כל חצי שנה לעשות הדמיה? תודה רבה!

09/02/2018 | 18:37 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דניאלה, מדובר בגידול שפיר ונדיר. קיים סיכון שהגידול יחזור אבל הוא קטן מאד. אם יחזור - יהיה מקום לשקול ניתוח חוזר. כדאי לעשות מעקב הדמייתי. בגלל נדירות הגידול אין ממש הנחיות באיזה תדירות ולכמה זמן. ההמלצה לעשות מעקב כל 6 חודשים למספר שנים נראה לי סביר מאד. אחרי 1-2 שנים אפשר לעבור להדמיה אחת לשנה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה