שיעול מחמיר לאחר כימו וקרינה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/12/2017 | 04:52 | מאת: אורית

שלום ד"ר אמא שלי סיימה סבב כימו וקרינה וממתינה לפט סי טי בעוד חודש. יש לה סרטן ריאות דרגה 3a . כרגע השיעול אצלה החמיר ויש לה לחץ בחזה. הרופאה בדקה אותה וציינה שהריאות תקינות. היא לא עישנה מעולם. מה הסיבה להחמרה בשיעול? האם זה מעיד משהו לגבי מצב הגידול (מתפשט חלילה)? תודה רבה!

15/12/2017 | 23:46 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אורית, אין אפשרות לענות על השאלה מבלי לבדוק את אימך. יתכן שהשיעול הוא תגובה לטיפול שקיבלה, מדובר בטיפול מאד אגרסיבי. אם ההחמרה נמשכת - כדאי לפנות שוב לרופא המטפל ולבצע מספר בדיקות. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה