קשריות בריאה שנתגלתה ב CT חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/12/2017 | 13:30 | מאת: דנה

שלום, בת 40 עם הסטוריה של עישון 10 סיגריות ביום ב10 שנים אחרונות, לסירוגין. כיום לא מעשנת כבר שנה נשלחתי לCT חזה כתוצאה משיעול מעל לחודש וכאבים בחזה. השיעול נעלם, אף נותרו כאבים בצלעות. בCT הכול נראה תקין פרט לממצאים הבאים : קשרית זעירה פריפרית RLL . שתי קשריות פלאורליות בLLL בגודל 2-3 מ"מ. מה עלי לעשות עם נתון זה? האם קיום של קשרית בודדת או מפר קשריות מצביע על סיכון מסויים?

15/12/2017 | 23:55 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דנה, קשריות ריאתיות, גם זעירות, מחייבות מעקב, במיוחד במעשנים. המעקב מבוסס על בדיקות CT בתדירות משתנה. אני מציעה לחזור על הבדיקה לאחר 6 חודשים. כמו כן, מומלץ להיות במעקב ע"י רופא ריאות (פולמונולוג). בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה