גרורות סרטן ריאה- מיטל

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

08/12/2017 | 07:50 | מאת: NOT_FOUND

לפני כשנה גילו לאימי סרטן ריאה עברה ניתוח להוצאה שליש מהריאה לאחר מספר חודשים עשתה צילום והיה הכל נקי לא היה כלום לאחכ מכן אחרי בדיקת ממגורפיה שיגרתית גילו גם בשד שוב עשתה ניתוח וצילום לאחר כמה שבועות הכל היה נקי גם בריאות וגם בשד לימפות נקיות לחלוטין! כחלק מהמעקב שלה כל כמה חודשים עשתה שוב צילום וגילו שוב בריאה מציינת שהבדיקות שעשתה לפני הראו שאין לה כלום ואימי בריאה לחלוטין. איך פתאום יכולה להופיע שוב פעם בריאה ועם גרורות? גילו לה גם ברגל ועמוד שדרה. האם גרורות בריאה יכולות להופיע ככה פתאום? אחרי שבצילום לא היה כלום לפני. ואימי גם לא קיבלה שום טיפול שאמרו לה שהכל בסדר למרות שאני חושבת שהייתה אמורה. האם הייתה פה פשלה? עדיין לא נקבעה לה דרגה או דרך טיפול מחכים לביופסיה אבל איך זה פתאום שהכל בסדר והבדיקות מראות שכן זה חזר לה? לא רואים גרורות מההתחלה? זה מופיע פתאום?? תודה.

15/12/2017 | 23:50 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיטל, באופן כללי מעצם העובדה שמדובר בגידול סרטני ברור שהאפשרות של הופעת גרורות קיימת, ולכן עוקבים. בדיקה תקינה מתייחסת רק לאותו הזמן בו היא מבוצעת, ולא יכולה לנבא מה יקרה בהמשך. לגבי הטיפול שאימך קיבלה - לא ניתן לקבוע במסגרת הפורום אם התאים או לא, זה דורש התעמקות. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה