הפסקת עישון אחרי מספר שנים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/10/2017 | 10:23 | מאת: אנונימי

שלום, בחור בן 24 עישנתי כ7 שנים פחות מחפיסה ליום כעת הפסקתי כבר חושיים שאלתי היא, האם הסיכון שלי לחלות בסרטן הריאות אי פעם ישתווה לשל אדם שמעולן לא עישן או שלעולם לא אוכל לכפר על שנות העישון? אם אאמץ הרגלי תזונה וכושר אוכל איכשהו?? אני חושש מאד תודה רבה!

08/11/2017 | 10:43 | מאת: עינת לוי

להלן ןתשובתו של פרופ' איזביצקי: "שלום כל הכבוד שהפסקת לעשן?? יש יתרונות בריאותיים רבים כבר בחודשים הראשונים לאחר הפסקת עישון (לדוגמה הסיכון לחלות בהתקף לב יורד ב 50% רק כשנה לאחר הפסקה). לגבי סרטן הריאות הסיכון משתווה לזה של האוכלוסייה הכללית הלא מעשנת כעבור ב 10 שנים. כל טוב פרופ' איזביצקי גבריאל"

מנהל פורום סרטן ריאה