טיפול כימי לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/08/2017 | 07:41 | מאת: שיר

שלום דוקטור, לאמא שלי יש גידול סרטני בגודל 3 ס"מ בשער הריאה. נתקלנו בשתי גישות של רופאים: גישה אחת לנתח ולהוציא. גישה שניה לתת שני מחזורי טיפול כימי כדי לכווץ את הגידול ואז לנתח. בנוסף הוצע לנו ביופסיה בשתי שיטות- ברוכונסקופיה או מדיאסטינוסקופיה, כאשר כל רופא דבק בשיטה שלו ואומר שהיא הכי מתאימה לאמא שלי כרגע. אשמח לשמוע מה דעתך בשתי השאלות האלה כדי שנוכל לקבל החלטה. תודה רבה

26/08/2017 | 10:08 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שיר, למעשה יש כאן שתי שאלות. האחת אונקולוגית - האם לנתח מיד או להתחיל בכימותרפיה, והשניה כירורגית - כיצד לבצע ביופסיה. לדעתי תמיד הכי חשוב להתחיל בביופסיה כדי לדעת באיזה גידול מדובר. אני מניחה שכרגע אתם מטופלים ע"י פולמונולוג. בכל בתי החולים יש ישיבת צוות מולטידיסציפלינרית בה משתתף הפולמונולוג, האונקולוג וכירורג חזה וכולם עוברים ביחד על הצילומים ומחליטים מה הדרך הטובה ביותר להתקדם עם החולה. זה גם הדבר הנכון ביותר לאימך. האם הגעתם לבית חולים כלשהו? תפרטי קצת יותר ואנסה לכוון אותך. בברכה

26/08/2017 | 12:15 | מאת: שיר

תודה על התשובה. אנחנו כבר יודעים על איזה גידול מדובר (אדנוקרצינומה), ואמי אמורה לעבור ביום ראשון מדיאנוסקופיה כדי לבדוק אם הבלוטות נגועות, כי ישנה בלוטה שצמודה לגידול. אמי מטופלת בתל השומר. איזה סוגי תרופות כימותרפיה מומלצות למצב זה? הבנתי מהרופאים שהיא תתחיל כבר השבוע מחזור כימי, עוד לפני שתגיע התשובה של המדיאנוסקופיה. האם לדעתך כדאי לבקש בשלב זה בדיקה גנומית? האם זה יעזור להתאמה תרופתית טובה יותר? תודה רבה מראש

מנהל פורום סרטן ריאה