בדירת פט סיטי בבית החולים שערי צדק בירושלים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

21/07/2017 | 03:35 | מאת: מיכאל

אני נשלחתי לבדיקת פט סיטי עקב בלוטת לימפה נפולה בצוואר בעצם הבריח, ובמקביל יש לי כנראה שלפוחית רגיזה עקב מתן תכיפות שתן כבר הרבה זמן, תוצאה של הפט סיטי הייתה שיש למפומה באיזור החזה, וחוץ מזה לא מצאו שום דבר, האם הבדיקה הזאת הייתה רק למציאת בלוטות למפה? או שהבדיקה הזאת אמורה לגלות כל סוג של גידול שלא קשור גם לפניה שלי? תודה רבה

22/07/2017 | 10:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכאל בדיקת ה-PET כוללת את רוב איזורי הגוף ויכולה להראות גידולים או דלקות. זה לא חייב להיות בבלוטות לימפה. אם אבחנו לימפומה - ההמטולוג המטפל יוכל להסביר לך את תוצאות הבדיקה שלך. בהחלט יתכן שהמחלה מוגבלת לבית החזה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה