תוצאות לאחר בדיקת PET CT

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/07/2017 | 09:01 | מאת: גלי

שלום רב, אמי מעשנת שנים רבות, מזה מס' חודשים הופיע שיעול ועברה בדיקת רנטגן בבדיקת רנטגן ראו מוקד בריאה שמאל, הפנו אותה לבדיקת CT וגם בבדיקת CT ראו את המוקדם. כעת עברה בדיקת PET CT ולהלן תשובה- קשריות ריאתית בעל גבולות ספקולריות באונה תחתונה משמאל בגודל 0.7*1.1 ס"מ מדגימה קליטה בעוצמה 3.7. פרט לכך ציור ריאתי תקין. לא הודגם היפרמטובוליזם נודלי בחזה . לא הודגם תפליט פלאורי. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. ללא לימפאדנופתיה אקסילרית. לסכום: קישרית ריאתית היפרמטבולית באונה תחתונה משמאל. ללא שינוי בגודל לבדיקת CT קודמת. פרט לכך ללא עדות לתהליכים היפרמטבוליים בגוף שנסרק. סימני סינוביטים בברך שמאל לקורלציה קלינית. אדנומה באדרל משמאל ללא שינוי. האם התוצאות מעידות על גידול סרטני? והאם ניתן להסיק אם מדובר על גילוי מוקדם? תודה רבה.

19/07/2017 | 10:54 | מאת: עינת לוי

שלום להלן תגובתו של פרופ' איזביצקי: "יש קשרית שקולטת ב PET אבל לכאורה לא גדלה לעומת בדיקה הקודמת (איני יודע מתי הבדיקה הקודמת נעשתה). הקליטה לא מאד חזקה. לא מעיד בהכרח על גידול סרטני. השאלה היא האם להמשיך את המעקב או להתקדם לביופסיה\כריתה של הקשרית? כדי לענות לשאלה הזאות צריך ליראות את כל הבדיקות: כל ה CT , תפקודי ריאות, וכו' רפואה שלמה פרופ' גבריאל איזביצקי"

19/07/2017 | 13:49 | מאת: גלי

פרופ' איזביצקי שלום, תודה רבה על המענה. את בדיקת CT ביצעה לפני כחודש( לא עבר זמן רב). האם ניתן לשלוח תוצאות CT+PET CT למייל לעיונך? אנא רשום לי מייל למשוח . תודה רבה!

מנהל פורום סרטן ריאה