אחרי צילום ריאה - קשתית ריאתית

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/06/2017 | 02:57 | מאת: אשר חליוה

קיבלתי תוצאות צילום ריאה אחרי מעקבים ממושכים [עקב IPF ידוע] עד הפגישה הבאה עם רופא הריאה שזה רחוק, והרופאת משפחה לא יכלה לעזור בנושא. והבנתי מהרופא שפענח התוצאות שהענין דחוף. אני תוהה מה שכתוב בסיכום המצ"ב "קשרית ריאתית חדשה נצפתה ב RLL" ושהיא בקוטר 6 מ"מ. כמו כן מעניין אותי על "בקע היטאלי" מהו. קראתי באינטרנט ולא נתן לי מנוח שני הנושאים הללו. כי קראתי שזה אומר שיש חלילה סרטן גידול ריאתי. אם אפשר פירוט נרחב.

12/06/2017 | 07:46 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אשר לגבי הקשרית - אי אפשר לדעת. בתוך השינויים הריאתיים הנרחבים שיש בדר"כ ב-IPF קשה לאפיין קשרית קטנה. הפולמונולוג המטפל יצטרך לשקול אם לעשות ביופסיה או לעקוב, לפי דרגת החשד שהוא ייחס לממצא. לגבי בקע היאטלי - זה ממצא שכיח וחסר חשיבות, של גלישת חלק קטן מהקיבה אל בית החזה. זה לא דורש טיפול ולא מסוכן. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה