סרטן ריאה - כאב שלא מפסיק

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

16/04/2017 | 11:01 | מאת: יריב

סיפור עצוב שלא נגמר.......... לפני שנה אבא שלי גיל 73 עבר כריתה של אונה שמאלית תחתונה עקב גידול. אנחנו הינו מבוהלים מאוד , ועקב כך לא בדקנו כמה רופאים . נגשנו לרופא הראשון שהסכים לנתח בהתרעה של שבוע מיום ההודעה שיש גידול . וכאן לדעתי היה הטעות הראשונה שעשינו בדרכנו. כתוצאה מהסרה של הגידול אבא שלי נפגע בפגיעה עצבית שעד עכשיו אנחנו לא יודעים אם זה עקב כשל בניתוח או ניתוח מיושן. נקז היה מחובר אליו כמעט חודש שגם זה היה מוזר מהתחלה של הניתוח אבא שלי מטופל במרפאת כאב באיכלוב וגם הטיפול שם לא עוזר לו הוא בוכה במשך שנה כל לילה מכאבים עזים , לקח קאנביס ואת כל התרופות של כאב האפשריות ושום דבר לא עוזר להפחתת הכאב העז. הציעו לו לעשות ניתוח של אלקטרודה ע"י מרפאת כאב וגם שם אין הבטחה להורדת הכאב , יש רופאים שטוענים שלא ניתן לעשות כלום עם פגיעה מסוג זה. (אנחנו מפחדים שזה יעשה פעולה הפוכה ) כל הצילומים והסיטי נראים תקינים לחלוטין רופא המנתח כל פעם שמגיעים אליו מפנה אותנו רק למרפאת כאב אשמח לחוות דעת ולהמלצות אנחנו חסרי עצות וגם מיואשים מול אבא שלי

16/04/2017 | 22:15 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יריב, בעקרון בגידולים הנמצאים במיקום מסויים, סמוך לפלקסוס העצבי, יש סיכון גבוה יותר לפגיעה עצבית. גם הצורך בנקז קיים באחוז מסויים של החולים ואינו חריג. כך שהסיבוכים שאתה מתאר הם בהחלט סבירים לניתוח כריתת אונה. יחד עם זאת חשוב לטפל בכאב. כדאי להמשיך במרפאת כאב ובו זמנית לבצע הדמיה ע"מ לשלול את האפשרות שהכאבים נובעים ממחלה פעילה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה