טיפול באלימטה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/07/2006 | 21:56 | מאת: ליאת ב"ש

ד"ר גיפס שלום רב! תודה רבה מראש על העזרה. אבי (בן 75) חולה בסרטן הריאות מזה כשלוש שנים. בקו 1- גמזר+קרבופלטין; בקו 2- טקסוטר; בקו 3- IRESSA; בקו 4- נבלבין; בקו 5- הקרנות; וכעת- אלימטה (בעקבות שיעולים כבדים מאוד ולחה דמית). לשאלתי- לאחר 10 ימים של טיפול ראשון באלימטה יש לאבי קושי נשימה וכאבים עזים ביותר בכפות הרגליים, אדמומיות כמו דלקת/כוויה בהן, וחולשה כללית- מה מקור מצבן של כפות הרגליים? האם זה יעבור? תודה, ליאת

03/07/2006 | 23:07 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ליאת תופעת לוואי של קילוף עור ופריחה עורית מתוארת בין תופעות הלוואי של אלימטה, לכן בהחלט יתכן שהתגובה בכפות הרגליים שלו קשורה לטיפול. יש לתת טיפול מקומי ולשקול הפחתת מינון התרופה בטיפולים הבאים, או הפסקת הטיפול לגמרי (זו החלטת הרופא המטפל כמובן) חולשה כללית היא תופעת לוואי לא ספציפית שיכולה ללוות הן טיפול כימותרפי (למעשה כולם) והן את המחלה עצמה. לגבי קשיי נשימה זה לא מתואר כחלק מתופעות הלוואי של אלימטה ויש לחפש סיבה אחרת לכך. אם מדובר במצב חדש או החמרה יש להיוועץ עם הרופא המטפל ולא לקשר אוטומטית לאלימטה. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה