כתם צהוב בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/12/2011 | 14:43 | מאת: bat

שלום רב, אני בת 23, ובינואר האחרון לפני כשנה, עברתי ניתוח לייזר לתיקון הראייה, בהצלחה:) אך מזה כשלושה חודשים מאז שהופיע פתאום, אני לוקחת איתי כתם צהוב בשתי העיניים בדיוק באותו המקום. אני רוצה לציין שזה מאד מפריע לי, ומסיח את דעתם של אנשים שמדברים איתי, ונמצאים קרוב אליי. ביצעתי בדיקות עיניים מקיפות, וכן בדיקות דם, כולסטרול ובלוטת התריס, וכל אלו יצאו תקינות. מה יכולה להיות הסיבה לכתם הזה שאינו עובר ונראה שהוא כאן כדי להישאר... תודה

03/12/2011 | 21:07 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום רב, לא כתבת היכן נמצאים הכתמים הצהובים בעין. אני משער שהם נמצאים בצידי הקרנית. אם כך, זה נקרא פינגווקולה (pinguecula) וזהו נגע שפיר שלא אמור לגרום לבעיות. באזורים עם הרבה שמש הוא ממצא מאד נפוץ. לרוב לא עושים עמו דבר, אך אם הוא מאד מפריע לך ניתן לדבר על ניתוח להסרתו. בברכת רפואה שלמה, ד"ר אסף קרץ [email protected]

מנהלי פורום בריאות העין