איך קוראים לזה ושאלה אם סחרחורת קשורה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/04/2011 | 19:23 | מאת: ל

היתה לי מזמן תאונה חבטה חזקה בעצם בצד שמאל בתחתית המצח. היתה בעקבות זה פזילה החוצה והיא תוקנה באופן מושלם.כמו כן היה דימום חזק ברקמת השומן והוא נספג ויחד איתו נספגה רקמת שומן. בעקבות זה יש לי pseudoptosis. זה מוסמך על סמך מנתח ידוע שניתח אותי באופן פרטי וציין זאת במכתב. הניתוח היה בשנת 1989.דרך אגב, שמעתי שהוא הזדקן מאוד ואחר כך שמעתי שהוא כבר נפטר, קרה לי כבר שרופא המשפחה שלח אותי לבדיקה אצל נוירולוגית, כי הוא לא רוצה לקחת אחריות בכלום חוץ ממחלות שהוא מכיר, ולכן לא נתן לי אישורים לכלום. הנוירולוגית עשתה לי בדיקה של תנועות עיניים וכתבה שיש לי פטוזיס. הלכתי לרופאים והבאתי אישורים בכתב שזה לא ככה ומה קרה. יש לי תקיה עם מסמכים. רופא המשפחה שלי לא מוכן לצטט אותם במחשב/כרטיס קופ"ח שלי ואחרי הרבה תמרונים מצידי הוא הסכים לאחרונה לכתוב מתחת לשורה היחידה שהיתהב שם עד עכשיו והיא בנוגע לפגיעה ההסטורית בגולגולת ובמח-לגבי שיקומה נא להסתכל במסמכים. אני בחרדות ממה שחושבים עלי לפני שמסתכלים בכרטיס ובטח שבמסמכים כי עד עכשיו בכלל לא רצו להסתכל עליהם.אני לא יודעת איך להסביר שיש מצב של מנח עין קצת שונה בגלל ספיגת רקמת שומן ולרוב אני לא זוכרת את ההגדרה הזאת ברגע האמת. גם לפני הפגיעה היו לי סחרחורות מסוג ורטיגו.האם המצב הזה עושה לי עוד סחרחורת? באופן טבעי אני מסתכלת בעין שלא נפגעה ואז הכל ישר ולפעמים אני מסתכלת בעין הזאת ישר או שמאלה ושמאל כבר אין מיזוג של שתי העיניים ואחר כך שדה הראיה נגמר כי הוא יותר מצומצם. האם זה עושה לי לפעמים סחרחורת מסוג חדש? תודה

שלום רב, לאחר חבלה חזקה בארובת העין תתכן ספיגת הרקמה השומנית של הארובה וגם צניחת העפעף וגם פזילה. פזילה שתוקנה לפני שנים רבות עלולה גם לחזור באופן חלקי ולכן לא קיים אולי מיזוג מלא של שתי העיניים והגבלה בשדה הראייה המשותף של שתי העיניים. הסחרחורת אולי נובעת מחוסר מיזוג וראייה כפולה במידה קלה. יש להתייעץ במומחה לפזילה או נוירואופטלמולוג. בברכה, פרופסור קרמר

20/04/2011 | 22:34 | מאת: לירון

בהמשך לשאלה, איך קוראים לזה שהיתה חבלה חזקה בארובת העין, היתה ספיגה של הרקמה השומנית של הארובה- פרופסור ז"ל שניתח אותי כתב תוצאה טובה אקומדטית נדמה לי, pseudoptozis בגלל ספיגת רקמת שומן או משהו ממש זהה- אין את זה לפני-, צניחת העפעף הסתדרה לבד כמעט לגמרי-האם זה בגלל ספיגת הרקמה?הפזילה תוקנה לפני שנים רבות וכנראה שלא חזרה- בדיקת עיניים בשנתיים האחרונות אצל משהי שהגעתי אליה אחרי שטעו לגבי- אין פטוזיס ואין פרופטוזיס, בשדה הראיה המשותף של שתי העיניים אין הגבלה. רק קצת הגבלה בשדה הראיה של העין שנותחה.נכון שזאת הוכחה שהפזילה לא חזרה באופן חלקי? אני מאוד אודה לך ארם תשלח לי תשובה מלאה מחדש בנוגע למה שעניתי לך ואז יהיה לי הסבר אמין לכל הרופאים שלא מאמינים לי כולל רופא המשפחה שלי. תשובתך, למקרה שזה לא יופיע שלום רב, לאחר חבלה חזקה בארובת העין תתכן ספיגת הרקמה השומנית של הארובה וגם צניחת העפעף וגם פזילה. פזילה שתוקנה לפני שנים רבות עלולה גם לחזור באופן חלקי ולכן לא קיים אולי מיזוג מלא של שתי העיניים והגבלה בשדה הראייה המשותף של שתי העיניים. הסחרחורת אולי נובעת מחוסר מיזוג וראייה כפולה במידה קלה. יש להתייעץ במומחה לפזילה או נוירואופטלמולוג. בברכה, פרופסור ק

20/04/2011 | 23:23 | מאת: לירון

האם פזילה מדומה בגלל ספיגת רקמת שומן עושה גם ראיה כפולה? היו לי 2 סיכומים מהפרופסור שניתח אותי.באחד מהם היה כתוב פסדופטוזיס בגלל ספיגת רקממת שומן ובשני לא.הפרופסור נפטר לפני שנים. פעם היה לי דימוי עצמי כזה רע וזרקתי חלק מהמכתבים הכפולים כי חלק ממש פגעו בי וחלק סתרו את המכתבים האחרים. אמרו לי שאי אפשר עכשיו להוכיח ממה זה נובע כי עבר הרבה זמן. לפעמים אני מסגירה את עצמי שלפעמים יש לי ראיה קצת כפולה ומאבחנים אותי לא נכון, וזה פוגע. הרופא שניתח אותי היה פרטי כי קיבלנו עליו המלצה ורק עליו אבא שלי סמך וחשבתי שאני חייבת את חתימתו כי הייתי קטינה בת 15 עד שעשו את הניתוח. רופאים אחרים גם היו מחוץ לקופה והרופאה מהקופה ממרפאה אחרת - מבית חולים של הקופה.רןפא המשפחה שלי קיבל את ההגדרה של הפגיעה שלי ממסמך שזה היה כתוב בו ולא ידע בכלל על הקשר לעיניים עד שהלכתי לאחרונה לסבב רופאים שהסתיים ברופאה מבי"ח קפלן וכמו כן הוא לא ציין את ספיגת רקמת השומן של ארובת העין בסמוך לCRANIO CEREBRAL INGURY 1987. הרופא שלי לא מסכם את כל האבחנות אלא מפנה למסמכים שרק השנה אספתי וארגנתי והשגתי . בתיעוד רפואי בקופת חולים אין להם השפעה על הכרטיס. איך אני גורמת לכך שיקלטו מיידית את מצבי בחופף לכך שרואים בכרטיס שהיתה לי פגיעה קרניו צרברלית ב1987? הביטחון העצמי שלי בקרשים בגלל אמא שלי ובגלל זה ולא בגלל הפגיעה המוחית שהיא 2/3 ברקמת השומן של הארובה וזה גורם לי לפעמים להראות סמפטומים פגועים כי הזיכרון שלי לפעמים לא מלא וזה מחריף כשאני נלחצת ועצוב לי מאוד מזה שנוירולוגית רוסיה ורעה פעם בדקה לי את תנועות העיניים ואמרה שאני פגועה מאוד, וזה היה גם כי קצת התפרצתי כי היא לא קיבלה את מה שהסברתי לה כי אז עוד לא השגתי מספיק הוכחות רפואיות.אפילו חברה שלי ממזמן עד עכשיו לא מאמינה לי ומאמינה רק למה שאמא שלי הסבירה לה לפני המון זמן, ואניח לא יודעת מה לעשות.גם לא ברור אם בתיעוד הרפואי מופיע הכל. הזמנתי אותו לפני כמה זמן וזה בתהליך להגיע אלי. אני מבינה שהסחרחורת קשורה לספיגת רקמת שומן של הארובה. האם זה נזק עצבי? מה אני יכולה לעשות משביל שבקופת חולים כל הנוירולוגים וגם רופא המשפחה שבנושאים האלה רק נותן לי הפניות ידעו שהנזק שלי לא חמור כמו שהם חושבים? האם נכון ששדה הראי שקצת מוגבל רק בעין אחת זה בגלל רקמת השומן שנספגה בארובה ושזב לא נזק עצבי? האם אני אוכל איכשהו בקופת חולים להוכיח ש30% נכות מוחית שיש לי הם פחות או במילים אחרות שמישהו יכתוב שאני פחות פגועה ממה שזה נראה וממה שכתוב? אני צריכה שמישהו יסביר בשבילי שהסחרחורת בבדיקה נוירולוגית קורית לי בגלל הספיגה ולא בגלל העצבים. מזמן היה לי איזשהו פזיל מינימלי בגלל הנזק המוחי שהעיו חלק ממנוואחר כך אמרו לי שאי אפשר לזהות מה שייך לזה ומה שייך לספיגה. שכחתי את סוף המשפט שרציתי לשאול.אה כן, נוירולוג מהקופה כתב פעם שהשתקמתי לחלוטין.איך אני יכולה להוכיח שה10 אחוז השתקמו לי או שהפעילות שלהם השתקמה? רופא נוירואופטלמולוג שהייתי אצלו פעם ב2009 ו2010 ויצא לפנסיה אמר לי שאני פגועה פחות ולא כתב את זה כי הוא בדק אותי רק כרופא עיניים .האם זה שלפעמים אני מסתכלת בעין שארובתה נספגה ולפעמים אני ליד המחשב בלי משקפיים מחזיר לי את הפזילה? זקוקה לתשובתך, תודה.

08/10/2011 | 08:26 | מאת: ל

הפזילה לא חזרה. מלכתחילה היה כתוב אחרי הניתוח שהתוצאה שלו טובה אולם קיים pseudoptosis בגלל ספיגת רקמת השומן. הייתי אצל נוירואופטלמולוג והוא נתן לי משקפיים רק לרחוק שלא מתקנות את הפזילה המדומה. הפזילה המדומה לא קיימת בכל המצהים אלא רק מהמרכז שמאלה וכמו כן, אם אני מתמקדת בעין שמאל , היותר חלשה, אין לי ראיה דו עינית ויש פזילה מדומה בגלל התיאום עם גלגל העין השני. יש לי תיאום בתנועות העיניים. הפזילה שתורנה לפני שנים רבות לא חזרה.לא קיים מיזוג מלא של שתי העיניים ויש הגבלה בשדה הראיה המשותף של שתי העיניים בגלל הספיגה של הרקמה השומנית של הארובה. אני צריכה משקפיים שיתקנו לי את זה מבחינה אסטטית וגם שאוכל לראות אין טוב מקרוב כי יותא נח לי מקרוב להיות בלי המשקפיים ואז רואים את הנטיות שיש לי בעיניים וזה נראה כמו פזילה למרות שזה לא. רופאה אחת אמרה לי שכיום כבר אי אפשר לאבחן את השריר ולדעת שזאת פזילה מדומה. יש לי צילום קצת מטושטש של הסיכום של פרופ' אוליבר שכתוב בו pseudoptosis בגלל ספיגת רקמת השומן. האם יש מישהו שהוא גם מומחה לפזילה וגם נוירואופטלמולוג? אני מאוד עצובה.

מנהלי פורום בריאות העין