כתם צהוב בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/11/2006 | 13:43 | מאת: מירית

הי דוק'! לאחרונה הופיע לי בצד הימיני של עיני השמאלית כתם צהוב, בתחילה חשבתי שזהו אולי סימן לצהבת אך לפי הסימפטומים של המחלה שמופיעים באתר לא מצאתי כי יש קשר בין הדברים. שאלתי היא ממה הכתם יכול לנבוע והאם זה בכל זאת סימן כלשהו לצהבת? תודה מראש מירית

מירית שלום רב, מתאור הממצא קשה לי להתמקד באיזור במדויק וכמו כן קשה מאוד לנחש במה מדובר. יחד עם זאת, נראה כי מדובר בגוש נוזלי בצד על פני הלחמית וקרוב לקרנית. גוש זה נקרא פנגווקולה ולעיתים הוא מאדים ואחר כך נסוג. לא ממולץ ישר לנתח אלא פשוט לעקוב. במקרים של גירוי ואודם ניתן לטפל בטיפות סטרואידיות .

מנהלי פורום בריאות העין