שרידי קשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/05/2010 | 12:18 | מאת: דאגה

קרובת משפחה שלי ילדה תינוקת. בלידה נאמר לה שתעלת הדמעות סתומה. כשהלכו לרופא עניים נאמר להם שהאישונים מוגדלים ללא סיבה וזה מראה על שירידי קשתית בלבד. מה זה אומר? והאם יש טיפול?

שלום, חוסר קשתית נקרא אנאירידיה וזוהי מחלה נדירה. יש צורך לבצע בירור כללי,ייעוץ גנטי וכמובן בדיקת רופא עיניים. אם אכן מדובר באנארידיה יש שכיחות גבוהה של לחץ תוך עיני גבוה והילדה זקוקה למעקב צמוד של רופא עיניים ילדים. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום בריאות העין