דלקת בעין (ויראלי)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/03/2010 | 20:40 | מאת: מתן

שלום, ביום חמישי 18.03.10 בשעות הצהריים הייתי בטוח שנכנס לי משהו לעין הסתכלתי במראה וראיתי שהיא קצת אדומה שהגעתי הביתה היא ממש הייתה אדומה אבל זה כלום לאומת מה שקרה ביום שישי בבוקר כל העין הייתה נפוחה וגם מתחת לעין כאילו שמישהו נתן לי אגרוף העין כל הזמן דומעת גם שאני ישן אני דומע עד לכתיבת שורות אלו לא היה שום שינוי במצב העין. הלכתי לביקור רופא במוצאי שבת (אני חייל)והוא נתן לי 2 גימלים צפוייט פורטה ואריסטון שאלתי אותו אם אני צריך ללכת לרופא עיניים והוא אמר שלא כי זה מה שהרופא עיניים היה נותן. לא ויתרתי ולמחרת דיברתי עם הרופא עיניים שטיפל בי בילדות והוא הסכים לקבל אותי כטובה אישית הוא בדק אותי ואמר לי שזה ויראלי ונתן לי טיפות עיניים דקסאמיצין ואמר לי לא להשתמש במה שהרופא בביקור רופא נתןאני מרגיש ממש חלש ויש לי כאבי ראש וגולה ליד האוזן מה לעשות ? תודה מראש

22/03/2010 | 01:36 | מאת: אורה

תופעה דומה:אדמומיות, גירוד, הרגשת כאילו גרגיר ליכלוך חדר לעין, עין דומעת מפעם לפעם.אחרי שלושה ימים של סבל קיבלתי היום טיפות דקסאמיצין וטיפות טוברקס. נאמר לי שזוהי דלקת ויראלית מדבקת מאד.משך הטיפול-10 ימים. מישבמגע איתך עלול להידבק אני בתחילת טיפול, מקווה שזה יעזור.

שלום לכם, אכן שניכם צודקים ומדובר בדלקת ויראלית. הטיפול הוא טיפול תומך אולם לא מרפא את הדלקת הויראלית. הזמן הוא הפקטור החשוב בהחלמה בדרך כלל גם העין השנייה נדבקת אולם פחות בחמרה וכפ שצויין זה מדבק מאוד. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

22/03/2010 | 18:38 | מאת: מתן

אז להשתמש רק בטיפות?

מנהלי פורום בריאות העין