דילמה -ניתוח או לא ?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/09/2006 | 21:17 | מאת: אני

ד.נ., אמא שלי בת 83. עברה בחודש דצמבר ניתוח קטרקט שהצליח, אך עדיין היא לא רואה כלום, באותה העין שהיה הניתוח. הרופא אמר שיש ניוון של הרשתית וזה תוצאה של גיל. השאלה שלי היא עומדת לפני ניתוח נוסף בעין שנייה, שהיא טוענת כי לא רואה בה כלום. יש לציין כי בבדיקת צילום עין שמאל וימין עם הזרקה תוך ורידית של חומר ניגוד פלורסצאין 10% 5CC נמצא כי בשתי העיניים יש שינויי RPE ודרוזן מקולריים, ללא עדות לדלף או CNV. האם הניתוח עלול להחמיר את המצב ? אשמח להערותיך / הארותיך ודעתך לגבי המצב. תודה.

שלום רב, ניתוח קטרקט מטרתו שיפור הראייה. לעתים, עקב ניוון הרשתית, התוצאות שלאחר הניתוח אינן דרמטיות אך עדיין עוזרות ומשפרות את הראייה ואיכות הראייה. לעתים גם לשיפור של הראייה ההיקפית יש משמעות ביכולות היום-יומיות של המטופל. צילום הפלורסצאין מעודד ומציין שאין דלף, כך שקרוב לודאי שאין תהליך אקטיבי וסיכויי הניתוח לשפר את הראייה טובים. ידוע כי ניתוח קטרקט יכול לעורר תהליך של AMD (ניוון רשתית), בכ- 10% מהמקרים.

מנהלי פורום בריאות העין