שדה ראיה פגוע בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/08/2006 | 22:52 | מאת: י.צורף

שלום רב, עברתי 2 תאונת דרכים ונפגעתי בצוואר,גב+גב תחתון,ברכיים .בתאונה הראשונה חבשתי קסדה אך בכל זאת עפתי על הכביש ויתכן שהיה זעזוע מוח כפי שטענו בשיקום . סבלתי סחרחורות,כאבי ראש הן מהצוואר והן מכיוון העיניים והרקות ומשהו מציק לי מכיוון האוזניים אך במה שקשור לעיניים נבדקתי ע"י רופא אחד שהתוצאה הייתה 6/6 .פניתי לרופא נוסף ושוב יצא כך. לאחרונה הופנתי ע"י רופא פה ולסת לפיזיוטרפיה של הפנים הלסת והצוואר.איני יכול ליישר את הצוואר אחורה וכל האזור של הצוואר כואב לכיוון הראש ולכיוון הכתפיים. נאמר לי כי יש לי גם בעיה בלסתות ואני נועל כנראה שיניים בלילה בגלל חרדה . הפיזיוטרפיה החזירה לי חזרה את כאבי העיניים בעוצמה רבה עד שרופאת המשפחה המליצה להפסיק את הפיזיוטרפיה.פניתי שוב לרופא עיניים ושוב יצא 6/6 אך הפעם הופנתי לבדיקת ראיה ממוחשבת ונמצא פגיעה בשדה הראיה בשתי העיניים.לדברי הרופא זה בכלל קשור למוח ואיני זוכר אם הוא אמר שזה בוודאות עקב התאונה או שיכולה להיות סיבה נוספת. שאלה ראשונה האם יכולה להיות סיבה אחרת לפגיעה בשדה הראיה ומדוע לא ניתן לטפל בבעיה הזו? לגבי הצוואר עברתי המון טיפולים כולל פיזיוטרפיה+כירופרקטיקה+דיקור סיני +הידרוטרפיה אך הצוואר עדיין תפוס.הפיזיוטרפיסט היה אומר כל הזמן שחרר את הצוואר למרות שזה לא בשליטתי אולם כאשר הוא היה מזיז את הצוואר בידייו הוא היה מצליח להזיז את צווארי לצדדים במידה שאני איני יכול עקב הכאבים אך מצד שני הוא הגביר שוב את הכאבים לרמה כזו שהרגשתי כאבים חדים ותחושה של התעלפות . האם יתכן שהעובדה שהצוואר תפוס נגרם בגלל תגובה מכוונת של הצוואר על מנת לא להגיע לרמת הכאבים שקרה לי בגלל פעולת הפיזיוטרפיסט? תודה

שלום רב, לפי דעתי אין קשר בין הבעיה בצוואר לפגיעה בשדה הראייה. הפגיעה בשדה הראייה יכולה להצביע על מקור הבעיה- אם מדובר בשדה ראיה ב-2 העיניים, שנראה סימטרי, אזי קרוב לודאי שהגורם הוא מרכזי, ממסלול עצב הראייה, או מרכז הראייה למוח. סיבה נוספת לפגיעה בשדה הראייה יכולה להיות- גלאוקומה (לחץ תוך-עיני).

מנהלי פורום בריאות העין