אובאיטיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/08/2006 | 02:04 | מאת: סולי

האם אובאיטיס מזה מספר שנים נחשב לנכות בביטוח לאומי? יש לציין שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס

סולי שלום רב, אובאיטיס כרוני, ללא פגיעה בראייה או בשדה הראייה, אינו נחשב לנכות בביטוח לאומי.

03/09/2006 | 18:50 | מאת: uveitis

מצב לינק המפרט זכאות לאחוזי נכות במקרה של דלקת הענביה uveitis http://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=1179&cid=374 65. דלקת הענבית (Uveitis) (תיקון: תש"ן, תש"ס) (א) שנה לפחות אחרי הדלקת, בלי התקפים חוזרים 1% 2% (ב) מצב עד שנה לאחר הדלקת הראשונה או יותר משנה עם התקפים חוזרים נדירים 10% 20% (ג) התקף ראשון של הדלקת או דלקות חוזרות תכופות או דלקת מתמשכת 15% 30%

16/11/2006 | 23:06 | מאת: זהר שורץ

אני בן 38 ,מטופל במרפאת אובאיטיס, נשלחתי לבדיקות מיפוי גליום, בפלג גוף עליון, כי הרופא המטפל, חושד שיש לי משהו בריאות. מה הוא חושד שיש לי ?

16/12/2006 | 10:01 | מאת: איציק כהן

אני סובל מאובאיטיס כבר שנה וחצי מקבל פרדינזון ומטרארקסט בכל פעם שאני מתחיל להוריד במינון של הפרדינזון ישנה ירידה בראיה האם ישנם תרופות נוספות המתאימות לטפל במחלה ? האם זו מחלה שניתן לרפא ? האםישנה סכנה למצב עיוורון ? אולי רפואה אלטרנטיבית ? לפי השאלות ניתן להבין כי זו בעיה מציקה מאוד

09/09/2007 | 15:40 | מאת: ש

שלום ד"ר אני סובלת מהמחלה כבר 8 שנים אני לוקחת טיפול עברתי ניתוח בעין שמאל עקב קאטרט כתוצאה מהאובאיטיס הראיה השתפרה קצת אבל אני עדיין לא רואה טוב הרופאה אומרת שזה נזק בלתי הפיך. אני מאוד מפוחדת, שאני יאבד את הראיה שלי גם בעין ימין שגם בעין זאות אני צריכה לעבור ניתוח קאטרט. אני מאוד צעירה לגילי לעבור בגיל כזה מחלה שכזאות אני בת 27 ואני רוצה ילדים אבל בגלל טיפול תרופתי ממושך כנראה שזה לא יתאפשר. שאלתי היא כזאות האם אפשר לכנס להריון עקב מחלה זאות האם יש כדורים אחרים שלא יסכנו את העובר. והאם כדי לי להביא ילדים כי הסיכון הוא שאני לא יראה אותם. בבקשה אני רוצה תשובה מחולה חרדה ומפוחדת ש.

09/09/2007 | 15:42 | מאת: ש

שלום ד"ר אני סובלת מהמחלה כבר 8 שנים אני לוקחת טיפול עברתי ניתוח בעין שמאל עקב קאטרט כתוצאה מהאובאיטיס הראיה השתפרה קצת אבל אני עדיין לא רואה טוב הרופאה אומרת שזה נזק בלתי הפיך. אני מאוד מפוחדת, שאני יאבד את הראיה שלי גם בעין ימין שגם בעין זאות אני צריכה לעבור ניתוח קאטרט. אני מאוד צעירה לגילי לעבור בגיל כזה מחלה שכזאות אני בת 27 ואני רוצה ילדים אבל בגלל טיפול תרופתי ממושך כנראה שזה לא יתאפשר. שאלתי היא כזאות האם אפשר לכנס להריון עקב מחלה זאות האם יש כדורים אחרים שלא יסכנו את העובר. והאם כדי לי להביא ילדים כי הסיכון הוא שאני לא יראה אותם. בבקשה אני רוצה תשובה מחולה חרדה ומפוחדת ש.

19/12/2007 | 14:05 | מאת: שרון

יש לי אחיין שהתגלתה אצלו אובאיטיס וההורים נמצאם בחוסר אונים. אשמח לדעת על המחלה ומה התופעות שלה. מה המרפא שלה ואילו תרופות מטפלות בבעיה ומה תופעות הלוואי של התרופות. תודה רבה

מנהלי פורום בריאות העין