בעייה קשה בקריאה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/08/2006 | 16:17 | מאת: תמרה

הבן שלי בן 22 לומד כל היום ועל כן קורא הרבה.בשנה האחרונה התפתחו אצלו בעיות בעיניים:כאבי ראש,איבוד היכולת להתמקד באותיות שלפניו לכמה שניות(טשטוש פתאומי)ואז המיקוד חוזר.קשה לו מאד לקרוא והוא מתקשה להמשיך להחזיק עיניים פקוחות בקריאה וסובל גם מסחרחורות.בבדיקה אצל מומחה לא נמצאה בעייה ספציפית מלבד יובש בעיניים,אבל למרות שהוא משתמש בטיפות שניתנו לו לשם כך,מצבו לא הוטב. שאלתי היא: למי אפשר לפנות?איזו מומחיות רפואית נדרשת כאן?איזה בדיקות כדאי לעשות? אני מוכנה לפנות באופן פרטי ולשלם אבל שאדע לאיזה מומחה צריך לפנות ומה לבדוק. תודה מראש על התשובה.

תמרה שלום רב, יש לשלול חולשת שרירי העין הקשורים למיקוד (קונוגנציה), או עליית מס' של המשקפיים- מה שמופיע עם ההתבגרות. ייתכן וקיים אצלו מס' + אשר מקשה על הקריאה. עליו לפנות לרופא עיניים לבדיקה מקיפה של רפרקצית העין, הכוללת הרחבת אישונים.

מנהלי פורום בריאות העין