שיתוק של עצב 6 עם חשד לדואן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/06/2009 | 19:48 | מאת: בר

שלום הבחנו שלבתי בת ה- 9 חודשים יש בעיה בעין שמאל, לאחר פניה לרופאת עיניים אובחן שיתוק של עצה 6 בעין שמאל וחשד לדואן. מה זה אומר,איך מגיעים למצב של שיתוק בעצב, והאם זה ניתן לטיפול. מה זה תסמונת דואן, והאם זה ניתן לטיפול.

בר שלום, מדובר בהגבלת תנועת העין לצד הלטרלי עקב שיתוק עצב 6 שמעצבב את שריר העין ה לטרלי. בנוסף לכך הסנדרום מתאפיין בעין שקועה במקצת ולעיתים נסגרת יותר מהעין השניה- פטיזיס. למעשה אין טיפול רפואי בתופעה. יש להקפיד על כך שלא תתפתח עין עצלה, לעיתים יש לבצע סגירה של העין הבריאה כדי לחזק את שרירי העין ולמנוע התפתחות עין עצלה. בכל מקרה יש צורך במעקב רופא עיניים קבוע. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

27/06/2009 | 13:29 | מאת: עדי

שלום, ניתן למצוא מידע נוסף באתר של הנוירואופתלמולוגית ד"ר הדס קליש בכתובת: www.dr-kalish.com , וכן בקישור הבא לגבי שיתוק עצב שישי: http://www.dr-kalish.com/site/dynamic/articles/item/28/index.htm

21/06/2022 | 18:51 | מאת: איציק

אני מבקש לדעת מה אפשר לעשות. היות ולאחר צינטור אבחנתי איל בעיה בעורקים פשוט עין שמאל לא ממשיכה לכיון שמאל עד הסוף. נעצרת בשליש הסופי. ועכב זאת אני רואה. כפל

במידה וכפילות הראיה לא חולפת אז יש לגשת לרופא עיניים מומחה פזילה ולשקול טיפול

07/09/2023 | 11:46 | מאת: לאה

אנחנו עם חשד לעצב 6 וחשד לתסמונת דואן מבקשים MRI מוח לתינוקת בת 9 חודשים. מה ניתן לעשות? האם הבדיקת MRI חובה?

אם הרופא המליץ על הבדיקה, ככל הנראה יש בה צורך לשם השלמת הבירור.

מנהלי פורום בריאות העין