עיניים יבשות מאוד

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/02/2009 | 15:32 | מאת: א

שלום, יש לי עיניים מאוד יבשות, כתוצאה מזה העין שורפת לי כל הזמן ומאוד אדומה ואני מאוד מתקשה לשים עדשות. זה ככה כבר כמה שנים. אני דומעת אך ורק כשאני בוכה או חותכת בצל, אני אפילו לא זוכרת מה זה לפהק עם דמעות. לאחרונה ניסיתי לשים טיפות עיניים (ללא מרשם) וזה משאיר לי את העין לחה בדיוק לשלוש דקות ומייד אח"כ היא חוזרת להיות יבשה. מה אפשר עוד לעשות לעין כל כך יבשה? ואם היית ממליץ לי לעשות בכל זאת ניתוח להסרת משקפיים בליזר?

שלום, עיניים יבשות בצורה קיצונית לא מומלץ לנתח בלייזר , אלא אם מתגברים על בעיית היובש . במקרים כמו שלך מומלץ על שמוש בפלגים זמניים או קבועים לחסימת דרכי הדמעות . שמוש בטיפות חדשות מסוג רסטזיס, טיפות אלו מגבירות יצירת כמות הדמעות ואיכותן. כמובן שימוש בדמעות מלאכותיות ומשחות. בברכה, דר' שמואל לוינגר.

מנהלי פורום בריאות העין