מחלת תינוקת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/08/2006 | 23:41 | מאת: יעל

אני מאוד מודאגת ממחלתה של בתי ומקווה להיעזר בכם: בתי בת שמונה חודשים חולה בשבוע האחרון. זה התחיל בדלקת עיניים ואודם בגרון (שבינתיים חלף), התפתח לנזלת ושיעול קל, ומלווה בחום הולך ועולה לאורך כל השבוע. כיום החום עומד על 39.1. צילום חזה יצא תקין. ספירת דם: WBC=17.93. NETU%=39 על סמך הנתונים האלו הרופא אומר שמדובר בוירוס ושאין מה לעשות, מלבד מתן נורופן וטיפות עיניים. האם אני יכולה להיות רגועה? במקביל, היא סובלת מאוד לאורך המחלה מגזים קולניים שגורמים לה לבכי עז מרמת הכאב... האם זה יכול להעיד על משהו? תודה רבה

יעל שלום רב, לעיתים קרובות דלקת ויראלית בגרון מסוג אדנו-וירוס יכולה להיות מלווה בכאבי גרון ואודם בעיניים. למעשה, אין טיפול אנטיביוטי לדלקת, אלא רק טיפול תומך בטיפות כגון אזולין ואנטיביוטיקה מניעתית. לגבי שאר הממצאים- אני ממליץ לך להעזר ברופא ילדים.

מנהלי פורום בריאות העין