שקעים בעיניים ממשקפיים?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/10/2008 | 19:49 | מאת: אפרת

שלום רב אני עם משקפיים כבר שנים רבות, בערך מאז היותי בת 12 ועד היום. אני בת 22. אני איתם כל שעות היום, גם בבית, ומורידה אותם רק כאשר אני הולכת לישון ובמקלחת כמובן. כעיקרון הם מורכבים עליי תמידית. הבעיה היא שהבחנתי כי הפנים שלי כאילו התאימו את עצמם לצורת המשקפיים, ובלי המשקפיים העיניים שלי נראות שקועות . גם כאשר אני מחייכת ואין עליי משקפיים, ניתן לראות כאילו שאזור עצמות הלחיים והלחיים עצמם, נמצאות במפלס גבוה יותר מאשר אזור ארובות העיניים, כאילו שהעיניים שקעו פנימה. עוד דבר הוא שבלי המשקפיים, הפרצוף שלי נראה נפול, כאילו שכל המילוי של הפנים, צנח והתרכז מתחת לאזור שמוגן ע"י המשקפיים, כאילו שהשומן בפנים לא התפזר בצורה שווה. זה מאוד מדאיג אותי ומכער גם ואני מתביישת להוריד את המשקפיים מעליי אפילו בשביל לנקותם כדי שלא יראו כמה שונה אני נראית בלעדיהם. השאלה שלי- האם שינוי מבנה הפנים ושקיעת ארובות העין הן באמת בגלל ההרכבה המאוד ממושכת הזו של המשקפיים ? מה הפיתרון לבעיה הזו? האם ברגע שאעבור להרכבת עדשות מגע העיניים יחזרו לבלוט בצורה נורמלית? תודה רבה )

אפרת שלום, אין קשר בין שקיעת עיניים והרכבת משקפיים. לאנשים עם מספר + (היפראופים) יש עיניים קטנות ושקועות. לאנשים עם מספר - (מיופים) יש עיניים בולטות. אי הרכבת משקפיים לא משנה את גודל העין ועמק השקיעה שלה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום בריאות העין