חדירת חומר ניקוי כימי לעין בטעות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/04/2008 | 23:52 | מאת: עמי

שלום, אישתי התיזה בטעות חומר לניקוי שומנים (סנט מוריץ) לעין אחת שלה. היא מיד שטפה את העין בהרבה מים ונסענו מהר לחדר מיון בבית חולים, תוך כחצי שעה מרגע שזה קרה. רופא עיניים עם אחות שטפו לה את העין עם כמה בקבוקי סליין ואח"כ הרופא בחן לה את העין עם המכשיר לבדיקת העין (מעין מיקרוסקופ) ואמר לה שיש לה קצת שריטות על הקרנית כמדומני. שםמו לה טיפות ומשחה ועטפו לה את העין בתחבושת לחץ. היו כאבים חזקים. האם יש אפשרות שתפגע לה הראיה? תודה.

ההכנה לחג הפסח זהו "חג חומרי הניקוי" ויש להיזהר בעין בעיקר מחומרים עם PH נמוך כגון: מי אש וחומרים לניקוי שומן. מומלץ לנקות עם משקפי מגן. במידה וחודר חומר ניקוי לשטוף היטב את העין במים ולנסות להפוך את העפעף ולשטוף את העין בחלק הפנימי. לפנות מיד לרופא עיניים. בדר"כ הכאב והסימפטומים הרב יותר חמים. לעין יש רפלקס מחום של שפשופים של אפיתל הקרנית, הוא הממצא השכיח . הטיפול הנדרש בדר"כ משחה ותחבושת. נדיר ביותר שתיהיה פגיעה כלשהיא בראיה, רק במקרים קיצוניים ביותר.

מנהלי פורום בריאות העין