הפרעות ראיה אצל אישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/07/2006 | 10:49 | מאת: paz

שלום לכולם אמא שלי אישה בת 60 בדר"כ בריאה לפני כמה ימים החלו אצלה בעין שמאל הפרעות ראיה המתבטאות ב סוג של "פלאשים" + "לכלוך" אשר מלווה אותה לאורך כל היום ובכל מצב יש לציין כי "הפלאשים" היו בעבר וכיום יש רק "לכלוך" בעין שהיא מגדירה כמו זבוב שלא עוזב לפי מה שאני הבנת זוהי התחל של ,הפרדות רשתית" שאלתי היא מה אפשר לעשות והאם יש טיפול מונע או משהו לעשות כדי לא להגיע לניוח מכל סוג שהוא תודה מראש על כל תשובה נ.ב. רופא העיניים שהייתה אצלו נתן לה טיפות וולטרן ואמר לה לא להתאמץ פיזית אנא ממכם עזרו לי הנושא דחוף מאוד ושוב תודה מראש הבן הדואג מאוד

07/07/2006 | 13:56 | מאת: ד"ר שמואל לוינגר

פז שלום רב, לפי תיאורך קרוב לוודאי שמדובר לא בהיפרדות רשתית אלא בהיפרדות זגוגית. היפרדות זגוגית יכולה לגרום להבזקי אור עקב משיכת הרשתית ע"י הזגוגית. ההבזקים מופיעים בעיקר בלילה או בחדר חשוך. העכירות שאמך רואה קרוב לוודאי נגרמת מהיפרדות הזגוגית באיזור עצב הראייה והנקודה השחורה שזזה היא איזור ההיפרדות. אני ממליץ להיבדק אצל רופא עיניים כפי שעשיתם ולחזור על הבדיקה לאחר מס' ימים כדי לשלול משיכה של הזגוגית וקרע של הרשתית. ישנם 3 סימפטומים שצריכים לשמש כהתרעה לאנשים הסובלים מהפרדות זגוגית ואז עליהם לפנות מייד לרופא העיניים המטפל. 1. הבזקי אור רבים ותכופים. 2. נקודות שחורות חדשות ורבות. 3. מיסוך חלקי/מלא של שדה הראייה. ממצאים אלו מצביעים על תהליך חדש כגון קרע או היפרדות רשתית. 50% מהאנשים מעל גיל 40 סובלים מהיפרדות זגוגית, כאשר אנשים הסובלים מקוצר ראייה סובלים יותר מהיפרדות זגוגית.

מנהלי פורום בריאות העין