נפיחות -אלרגיה בעפעף

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/08/2016 | 13:49 | מאת: יעל

שלום, עפעף בעין שמאל התנפח ושיש מעין צניחת עפעף רופא בדק ואמר שאולי מדובר באלרגיה. האם אלרגיה כזו עוברת או שיתכן מצב שהעפעף ישאר נפוח?

יעל שלום רב, כדי לשקול במקרה שלך טיפול בטיפות סטרואידים בשילוב עם אנטיביוטיקה מסוג דקסהמיצין 3 פעמים ביום ומישחת מקסיטרול למריחה על העפעף לפני השינה. לעיתים כלזיון פנימי עלול לגרום לדלקת ונפיחות העפעף וטיפול זה עוזר לבעייה זו. אפשר לשקול קומפרסים חמים פעם ביום. אם הסיבה היא אלרגייה ניתן להשתמש בטיפות מסוג ZADITEN פעמיים ביום ומישחת מקסיטרול פעמיים ביום. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין