גלקאומה, מכשיר למדידת לחץ

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/05/2016 | 09:19 | מאת: דנה

שלום רב, בבדיקת לחץ עיניים התגלה אצלי גלקאומה (לחץ 23-25) בעין שמאל. כל הבדיקות- שדה ראיה, OCT, פכימטריה תקינות. התחלתי טיפול בקסלטן. האם מספיק לטפטף את הטיפה ללא ההוראות שרשומות? ז"א מבלי ללחוץ כדקה בפינת העין? האם חובה לשים אותן ממש לפני השינה? האם ניתן גם לדוג' בשש בערב? כמו כן, הייתי רוצה לעשות עקומת לחץ. הבנתי שקיים מכשיר ביתי שניתן לשכור. מה מידת אמינותו, מה שמו וכיצד אני מוצאת מקום המשכיר? האם ניתן לעשות עקומה זו גם בבתי חולים? הבנתי שהלחץ הגדול הוא בשש בבוקר והרי בבתי חולים עובדים משמונה.. בבדיקה האחרונה, בעין ימין הלחץ היה 20. האם אני צריכה גם לקבל טיפול לעין ימין? אשמח לקצת סדר ולהמלצה על רופא גלקאומה טוב. תודה רבה.

27/05/2016 | 16:10 | מאת: ד"ר ישי פאליק

דנה שלום רב התגלה אצלך לחץ גבוה מהנורמה. גלאוקומה היא נזק לעצב הראיה ולפי תאורך העצב ושדה הראיה בגדר הנורמה. בכל מקרה יש לפעול לפי הוראות הרופא מבחינת טיפול תרופתי בעין אחת או בשתיהן. לשם החלטה לגבי עין ימין הרופא ימשיך מעקב לחץ. לגבי השעה 6 בבוקר כיוון שאת משתמשת בקסלטן יש לעניין משמעות נמוכה. מומלץ ליטול תרופות בהתאם הוראות היצרן. הלחץ בפינת העין מטרתו לא לאפשר ספיגה מהירה של הטיפה לתעלת הדמעות רצוי לשים לפני השינה אך גם בערב יביא תועלת דומה ישנו מכשיר שבא במגע עם העין עם אמינות טובה TONOPEN אךצריך טיפות מאלחשות ואותן לא ניתן לקנות או לטפטף בבית. למכשירים שאינם באים במגע עם העין אמינות נמוכה יותר. מומלץ לבצע עקומת לחץ אצל רופא העיניים. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין