היי דוקטור, טיפול בבלפריטיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/12/2015 | 01:29 | מאת: נתן

היי דוקטור, קודם כל רוצה להודות לך על העזרה בנושא הקודם! אז שוב תודה. דבר שני יש לי כמה שאלות שאשמח אם תענה לי עליהם, א. כרגע הטיפול שלי בבלפריטיס הוא גאזות חמות פעמים ביום (10 דקות כל פעם) ומנקה 3-4 פעמים ביום עם דוקטור פישר ללא דמעות (הבקבוק הצהוב של התינוקות) עם מים חמים את העיניים ויש לי בפנטן שאין לי מושג מתי להשים (נשאל על זה אחר כך) עכשיו הבנתי ממך שמומלץ לקנות את מגבוני ה-Eye Care אז קפצתי לקנות היום ורציתי לדעת האם זה במקום הגאזות או אפשר גם עם גאזות להשתמש במגבונים. ב. כמה פעמים ביום ולכמה זמן לנקות כל עין עם כל מגבון של EYE CARE? ג. יש לי את טיפות בפנטן אבל בקושי יוצא לי להשתמש בהם, יצא לי אולי 5-6 פעמים מאז שיש לי את הבלרפיטיס (מזה חודש) קניתי אותם לפני איזה שבועים ככה שלא יצא לי הרבה להשים. אשמח להסבר קצר כל כמה זמן להשים וכמה טיפות בכל עין ומתי צריך להשים אם בכלל כי לא הסבירו לי את זה בכלל בבית מרקחת או הרופאה. ד. ההצקות בעיניים לאט לאט משתפרות אבל לפעמים בערב מקבל כמו איזה טשטוש כזה קל לצורך הדוגמא כאילו שממש ממש עייפים ואז שוטף וזה מסתדר. האם ההצקות וכל הטשטושים יעברו עם הזמן? כי הבנתי שהבלפריטיס כרונית אבל עם הזמן פשוט לא יהיה הצקות אם נתמיד בטיפול נכון. אשמח להסבר קצרצר על זה. תודה רבה דוקטור!

03/12/2015 | 09:29 | מאת: ד"ר ישי פאליק

נתן שלום רב עדיף קומפרסים חמים יבשים ברמה שלא יגרמו לכוויה עם גוף חימום קטן ורך כגון ביצה קשה מקולפת ששומרת הייטב על חום ואינה מעבירה לחות לעפעפיים במקום גזות רטובות. עם מגבוני EYECARE ממליץ להשתמש פעם ביום ולא יותר ולא לשפשף חזק את העפעפיים אלא בעדינות מבחינת תחליפי הדמעות ניתן להשתמש בתחליפי דמעות נטולי חומר משמר לפי הצורך כלומר בכל פעם שאתה מרגיש אי נוחות המצריכה שימוש בטיפה ניתן להשתמש בה ממליץ לבצע מעקב אצל רופא עיניים במצב כזה שהינו כרוני כיוון שבלי בדיקה יסודית התשובות בפורום הינן כלליות בלבד בברכה דר ישי פאליק

07/12/2015 | 17:23 | מאת: נתן

קודם כל תודה רבה על העזרה דוקטור יש לי כמה שאלות נוספות, 1. אני עושה גאזות ומרטיב אותם במים חמים פעמים ביום ל-10 דקות זה בסדר או שזה יותר מדי? כלומר 20 דקות - צהריים 10 דקות - ערב - 10 דקות. 2. לכמה זמן לעשות את המגבוני EYECARE בעין כמה דקות לנקות? והאם להפסיק עם הגאזות או גם וגם? 3. לגבי הפנטן אוקיי הבנתי שרק שמפריע להשים אין בעיה. 4. יש לי שאלה ההצקות בעין הם רק בעין ימין ושמתי לב שנוגע בשני העיניים עין ימין כואבת יותר האם זה תקין? הייתי ברופאת עיניים פעמים ואמרה לי לחכות זמן. אשמח לתשובות נוספות

מנהלי פורום בריאות העין