סוכרת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/11/2015 | 11:32 | מאת: שמעון

שלום רב, מזה כ-5 שנים אני סובל מסוכרת 2. עד כה טופלתי בגלוקומין 1X3, אך ללא הצלחה לאזן. בשל כך לאחרונה הוחלט להעביר אותי ליוקריאס. בנוסף אני סובל מיתר לחץ דם ולכן מבקש אחת לחצי שנה אצל רופא עיניים מומחה למעקב. בבדיקה האחרונה רופי העיניים אמר שהכל ב"ה בסדר. מכיוון שיוקריאס הינה תרופה חזקה יותר, רציתי לשאול האם היא עשויה להשפיע על העיניים? פעם מומחה עיניים אמר לי שדווקא כשמאזנים את הסוכר, באופן פרדוקסלי, אז הסוכרת מתחילה להשפיע על העיניים לרעה. אשמח לתגובתכם בנדון. בברכה, שמעון

שמעון שלום רב, איזון מקסימלי של הסכרת הוא טיפול מומלץ למניעת סיבוכי הסכרת למינהם כולל הרישתית הסכרתית. אין חשש מאיזון מקסימלי ע"י יוקריאס שלא ידוע לי על כל פגיעה בעיניים מתרופה זו. יש רק להקפיד שלא יהיו התקפי ירידת סוכר מתחת לנורמה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין