השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/08/2015 | 08:06 | מאת: אבישי

כיום אני רואה בעין שמואל מאחד עד עשר ברמה שתיים כתוצאה מקורטוקונס מתקדם כבר 15 שנה כתוצאה מניתוח לייזר שעברתי.רציתי לדעת לאחר השתלת קרנית לאיזה רמת ראיה ניתן להגיע. והאים כל התהליך של השתלת קרנית משתלם בסוף.ולגבי הראיה בעין ימין שהייתה יציבה האים היא יכולה להדרדר בגיל 36

אבישי שלום רב, בגיל 36 שנה הקרנית מתייצבת בדרך כלל כתוצאה מתהליך ביולוגי הנקרא קרוס לינקינג טבעי. לכן אינני משער כי בימין יחול שינווי משמעותי. אם תרגיש ירידה משמעותית כדאי לחשוב על טיפול הנקרא קרוס לינקינג. לגבי עין שמאל מומלץ לנסות השתלת טבעות בקרנית כשלת מקדים להשתלת קרנית. היות והשתלת קרנית היא ניתוח בלתי הפיך. ניתן להגיע לראייה טובה יחסית אחרי השתלת קרנית אך היא לא תמיד מצליחה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין