צו ראשון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/07/2014 | 12:54 | מאת: דניאל רון

שלום, קוראים לי דניאל ואני בן 17 וחצי. לפני כשלושה חודשים היה לי צו ראשון ובמהלך אחת הבדיקות החיילת ביקשה מימני להסתכל על איזה ספר שבו היה מספר שמורכב מהרבה צבעים והיא אמרה לי להגיד לה איזה מספר אני רואה. בזמן שהסתכלתי על הספר החיילת המשיכה לדבר איתי ולא התרכזתי בספר ואמרתי מספר לא נכון. בדוח הרפואי שלי קבעו שיש לי "עיוורון צבעים קל" וזה אומר שזה מונע מימני קורס טיס שאני כל כך רוצה להגיע אליו. אין לי שום בעיה של עיוורון צבעים ואפילו בדקתי את זה במבחן בוא יש את אותו סוג של תמונה כמו שהיה בצו הראשון http://colorvisiontesting.com/ishihara.htm ועשיתי את המבחן בלי שום בעיה וצדקתי בכל ה 8 תמונות. השאלה שלי, האם רופא עיניים יכול לפסול את הסעיף של העיוורון צבעים שהצבא החליט שיש לי ?

דניאל שלום, כן בהחלט. אם אצל רופא העיניים תעבור בדיקת ראיית צבעים מלאה ותקינה. מכתב ממנו יוכל לפחות להביא לזימונך מחדש לבדיקת ראיית צבעים במסגרת הצבאית. שיהיה לך בהצלחה. בברכה דר' עמי הירש

24/07/2014 | 22:21 | מאת: דניאל רון

בצו ראשון לא רופא עיניים בדק אותי, אלא חיילת שאמרה לי להגיד לה איזה מספר אני רואה... זה משנה ?

מנהלי פורום בריאות העין