שמירה על העיניים לאחר הידקקות של עצב הראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/03/2014 | 21:28 | מאת: ענבל

בבדיקת OCT התגלתה הדקקות דו"צ בעצב הראיה. רציתי לדעת איך אפשר לשמור על העיניים עם ובלי קשר להדקקות. חשיבות תרגילי עיניים, משקפי שמש, מנוחה לעיניים וכו'..

ענבל שלום רב, לא ניתן לשמור על הידקקות זו ולא לטפל בה ישירות, אך יש לעקוב אחר לחץ תוך עיני ולעבור בדיקת שדה הראייה כדי לשלול גלאוקומה, שזו מחלה שעלולה להיות מלווה בהידקקות שכבת סיבי העצב מסביב לעצב הראייה ופגיעה בשדה הראייה ואז ניתן לטפל ע"י טיפות מיוחדות למחלת הגלאוקומה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין