הבהובים בחלק משדה הראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/12/2013 | 15:08 | מאת: מודאגת

שלום רב, קרה לי כבר מספר פעמים שהיו לי הבהובים בחלק משדה הראיה. זה קרה לפני כשנה ואז שוב לפני שחצי שנה. פניתי לרופאת המשפחה ששלחה אותי לרופאת עיניים. הרופאה אמרה שלא נראה קרע בקרנית ולדעתה אולי זה רק התחלה ממיגרנות (אני לא סובלת ממגרנות לעיתים תכופות אבל מאז תאונת דרכים שעברתי יש לי יותר כאבי ראש מבעבר). לפני כמה שבועות זה קרה שוב ואתמול פעם נוספת. ההבדל בין הפעם האחרונה לאלו שלפניה זה שהפעם זה היה בצד ימין לעומת פעמיים קודמות שהיה בצד שמאל. אני יודעת שיכולות להיות כל מיני סיבות לתופעה כזו (קרע בקרנית, אירוע מוחי או רק התחלה של מיגרנה) אבל התכיפות עולה ואין לי מושג מה לעשות. רופאת המשפחה אמרה לי שאם זה קורה שוב לפנות ישר לרופא עיניים אך אלו לא פנויים במידית ובטח לא בשבת. 2 שאלות: מה עלי לעשות עכשיו (אחרי שזה קרה)? מה עלי לעשות כשזה אני חווה את זה בזמן אמת? תודה

שלום רב, לא מדובר על קרע בקרנית אלא ברשתית. פני לרופא עיניים אחר שיבדוק אותך והייתי ממליץ במידה ובדיקת עינייך תקינה לפנות גם לנאורולוג. בברכה, ד"ר הירש עמי

מנהלי פורום בריאות העין