טיפות COMBIGAN
דיון מתוך פורום בריאות העין
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום רב,אני בן 30 ולפני 7 שנים עברתי ניתוח PRK להסרת משקפיים. בעין שמאל נותר צילינדר של 1.25 -. זה ממש מפריע לי בנהיגת לילה. האם שימוש בטיפול כמו COMGIAN למשך מספר חודשים יכול להפחית את הצילינדר ב- 50% ? אני שואל כיוון שנותחתי כבר פעמיים ולא מעוניין לבצע תיקון שוב.
אדם שלום, טיפות מסוג COMBIGAN אינן מסוגלות להפחית צילינדר באופן קבוע, והשפעתן זמנית בלבד ,אם בכלל הן משפיעות על הצילינדר. לדעתי, לא תהיה ברירה אלא לבצע ליטוש לייזר נוסף, או להשאיר את המצב כמו שהוא, אם איננו מפריע במיוחד. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.
אדם שלום רב, טיפות הקומביגן יכולות לשפר מעט את דרגת הצילינדר בעזרת מנגנון של הקטנת גודל האישון והורדת הלחץ התוך עייני. השפעה זו היא גם חלקית וגם זמנית ותעלם ברגע שתפסיק את התרופה. לכן, נראה לי שהפתרון הסופי לגביך הוא ליטוש הצילינדר ע"י לייזר פעולה פשוטה וקצרה ובטוחה יחסית היות והרי מדובר בצילינדר בדרגה נמוכה יחסית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר