האם זה"חצ'קון" בקצה הפנימי של העפעף העליון ?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/12/2013 | 22:18 | מאת: רינת

שלום רב, יש לי שתי שתי תופעות בעיניים ואני מבקשת עצה מכם. בעיה ראשונה: בקצה הפנימי של העין בעפעף העליון אני רואה בליטה קטנה שנראית כמו "חצ'קון" קטן, או כמו נקבובית סתומה כמו "נקודה שחורה" בעור הפנים. מה עושים עם זה? בעיה שנייה: אם מסתכלים לתוך העפעף התחתון רואים נקודות לבנות. האם הם נקודות שומן? אם לא, מה זה והאם צריך לטפל בתופעה? בתודה מראש, רינת

רינת שלום רב, 1. לגבי הבליטה הקטנה בעפעף העליון, יתכן מאוד ומדובר בבלוטת שומן שמוצאה או צינורית הניקוז שלה נסתם. מעין שעורה קטנה. אם האיזור איננו מודלק או כואב אין צורך לטפל בכך. הטיפול הוא קל מאוד וכולל ניקוז ע"י מחט עדינה. 2. הנקודות הלבנות בחלק הפנימי של העפעף הן בד"כ מוקדי שקיעת מלחי סידן או ציסטות קטנות המכילות נוזל שומני. אין צורך לטפל בטיפול כל שהוא. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

10/12/2016 | 21:00 | מאת: דני

היי יש לי בין האף לעין בליטה קטנה וכשאני נוגע בה זה כואב

08/09/2022 | 08:56 | מאת: דניאלה

שלום יש לי מעל עין ימין בקצה השמאלי של העין בלוטה שהיתה קטנה וגדלה מה עודים. זה מציק אך לא כואב אבל חשוב לי איסטטי אני אוכל לפוצץ עם מחט או צריך רופא

מנהלי פורום בריאות העין