עדשות מגע וגבשושיות בעפעף (GPC)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/10/2013 | 19:53 | מאת: עידו

שלום. לפני שלוש שנים ניסיתי עדשות מגע בפעם הראשונה בחיים, ובהתחלה ניסיתי חודשיות אחר כך יומיות. עם יומיות מסוג מסוים לא הלך לי בגלל שהעדשה הציקה לי בעין ואמרו לי שיש לי גבשושיות בעפעף ושזה נקרא GPC. היום ניסיתי עדשות יומיות של חברה טובה שעשויות מסיליקון, אך אמרו לי שעדיין יש לי את הגבשושיות וכנראה שאני לא אוכל לשים עדישות על בסיס יום יומי. השאלה שלי היא- האם יש פתרון לגבשושיות בעפעף האלה? ואם נניח אני אשים על בסיס יום יומי עדשות יומיות מסיליקון והן לא יציקו לי בעין אבל עדיין יהיה לי את הGPC, עלול להיגרם נזק? תודה מראש.

עידו שלום רב, GPC מהווה תמיד בעיה בעת הרכבת עדשות מגע. זוהי תופעה אלרגית בלחמית המחמירה תמיד בעת הרכבת עדשות מגע, בעיקר רכות. ניתן לנסות טיפות אנטיאלרגיות מסוג רלסטט, אופטילסט או זאדיטן. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין