בעיות בכליות.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/07/2013 | 17:57 | מאת: טובה

שלום. אני בחורה בת חמישים ושלוש נולדתי עם אנרדיאה וגם עם גלאוקומה עברתי הרבה ניתוחים והיום אני בתת לחץ הקרנית שלי עכורה מאוד וגם הראייה שלי שהיא רק בעין שמאל הולכת ויורדת אני רואה הרבה לבן וקשה לי היום מאוד ללכת ברחוב שלפני כן הסתדרתי טוב בלילה וביום. השאלה שלי מה ניתן לשעות לגבי עכירות בקרנית אני מטופלת היום בפדר פורטה וזה טיפה משפר לפי מה שאומר הפרופסור אבל, אני לא מרגישה שיפור האם מצב כזה יכול לגרום לעיוורון מוחלט? שאלה שנייה היא,האם בגיל כזה כמו שלי חמישים ושלוש יכולה להיות בעיה בכליות עקב האנרדיאה? יש לי בן שהוא היום בן עשרים וחמש שיש לו גם אנרדיאה אבל יש לו שריד של האישון ואין לו גלאוקומה וכשנולד עשיתי לו אולטרא סאונד כל חצי שנה עד גיל שלוש. האורולוג אמר לי שמה שחיפשו אצל הבן שלי זה משהו אחר ועכשיו אצלי זה משהו אחר האם יכולה להיות בעיה בכליות בגלל האנרדיאה בגיל מבוגר? תודה טובה

10/07/2013 | 00:26 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום טובה, בתשובה לשאלותייך: 1. עקרונית הטיפול לקרנית עכורה הוא ניתוח השתלת קרנית. לא בכל מקרה ניתן לבצע את הניתוח ועליך לדון בכך עם רופא העיניים המטפל שלך. 2. הקשר בין אנירידיה לכליות הוא סיכון לפתח גידול בכליות, אולם מדובר בגידול המופיע אצל ילדים ונקרא Wilms tumor. ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום בריאות העין