יובש + עפעף תחתון קופץ + pulfrich’s phenomenon

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/12/2020 | 20:59 | מאת: יעקב

היי. אני חווה יובש בשני העיניים + תחושה של משהו מציק בעין שמאל (התחושה עוברת לפעמים מקצה אחד לקצה השני של עין שמאל) + קפיצויות של עפעף תחתון בעין שמאל שלפעמים "נתפסת" ו"משתחררת" כעבור שנייה. נוסף על כך , קשה לי לעקוב אחרי "כדור מתגלגל" (אפקט "פולפריך") נשלל נוירופותיה אופטית תוך כדי בדיקות קליניות וביצוע MRI. להלן שאלותיי: 1.האם כל תופעות אלו יכולות להיות מ - סיבה של יובש בעיניים? 2. האם תןפעות אלו יכולות להיגרם כתוצאה מאי תקינות של כלי הדם? 3. האם תופעות אלו יכולות להיגרם מפגיעה בעצב הטריגמינלי משמאל? (חווה לפעמים לחץ בפנים משמאל , בעבר היה חזק יותר) 4. מה הסיבות האפשריות הנוספות על פי תיאורים אלו? ומה הבדיקות המומלצות? תודה רבה!

07/12/2020 | 21:01 | מאת: יעקב

אציין שהתופעות של יובש + עפעף תחתון קופץ + אפקט פולפריך - נמשכות מזה כ - 3 חודשים

הי יעקב התלונות שלך מאוד מגוונות ולא כולן מוסברות על ידי יובש. כדאי להיבדק על ידי רופא עיניים שיוכל לחבר בין התלונות שלך לממצאים הקליניים שהוא מוצא בבדיקה. במקרה זה אני מציע שתקבע תור לנוירואופתלמולוג - רופא עיניים המומחה להפרעות עיצביות. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין