דלקת בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/11/2020 | 14:25 | מאת: דלקת

שלום, לפני כחודש היה לי כאב בעיניים שלווה בעיניים דומעות למרות שלא היו הפרשות או עיניים אדומות הרופא רשם טיפות סטרואידיות ל-5 ימים וכעת לאחר כחודש וחצי המצב חזר וחזרתי לאותו הרופא והרופא נתן טיפות לוטמאקס למשך 14 יום. האם זה נשמע תקין? למה בעצם לא טיפות אנטיביוטיות. הבנתי שטיפול סטרואידי הינו מסוכן.

שלום רב אם מדובר בדלקת חיידקית בדרך כלל נותנים אנטיביוטיקה, אבל לדלקת אלרגית או אחרת לפעמים נדרש טיפול בסטרואידים. כדאי להתייעץ עם הרופא שרשם את התרופה לגבי הסיכונים ותופעות הלוואי של הטיפול. לכל טיפול יש כמובן יתרונות וחסרונות. לגבי סטרואידים בטיפות, שימוש ממושך עלול לגרום לעליה של הלחץ התוך עיני ובעיות נוספות ולכן כדאי לקבל הוראות מדויקות לגבי משך השימוש ולהיות במעקב של רופא. רפואה שלמה

19/11/2020 | 11:48 | מאת: המשך שאלה

מה זה נקרא טיפול ממושך? בפעם הראשונה הרופא אמר שבוע ולאחר חודש החליף טיפות, עדיין על בסיס סטרואידים והפעם למשך שבועיים. וכפי שאמרת שהלץ יכול לעלות, האם זה משהו בלתי הפיך?

בדרך כלל מתחת לשבועיים ברצף נדיר שיש עליית לחץ. ברוב המקרים עליית הלחץ היא הפיכה בטיפול מתאים. תופעות הלוואי והסיכון לעליית לחץ משתנים מתרופה לתרופה וכדאי להתייעץ בנושא עם הרופא שרשם אותן בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין