היחלשות בראייה במהלך היום

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/10/2020 | 23:44 | מאת: אלחנן

שלום וברכה! ותודה על הפורום! אני בן 26 לובש עדשות מגע במשך מספר שנים (במשקפיים יש לי צילינדר ובעדשות כיון שהם חודשיות, האופטומטריסט אמר שאין צורך). בשבועות האחרונים אני הרגשתי קושי בלבישת העדשות כמו יובש חזק מאד בעיניים וטשטוש רציני. מאז עברתי למשקפיים ואני שם לב שכשאני קם מהשינה אני רואה טוב, אבל במשך היום ישנה היחלשות וטשטוש כאילו עלה לי המספר (אם אני מגביה את המשקפיים לזווית אחרת, אני מצליח לראות טוב). כמובן פניתי לרופא עיניים והוא בדק וקבע שאין בעיה בעיניים, והמליץ ללכת לאופטומטריסט לבדיקת כשל רפרקציה. אני לא מבין את ההיגיון. למה בבןקר הראייה טובה, ולאחר מכן יש ירידה ממש עד טשטוש כמו שעלה לי המספר בהרבה! וכל זה רק מהשבועות האחרונים. לפני זה ראיתי טוב. אשמח לתשובתך! רציתי גם לעשות לייזר אצל ד"ר לוינגר, אולי הבדיקה שלהם תוכל לברר את הבעיה? או שכעת לא מומלץ. בתודה מראש

שלום אלחנן מהסיפור שלך נראה שאתה סובל משילוב של יובש בעיניים כתוצאה מהשימוש בעדשות ומבעיית רפרקציה כלשהי. כדאי להתייעץ עם אופטומטריסט ובכל מקרה כדאי לקחת טיפול נגד יובש אם אתה משתמש בעדשות. אתה בהחלט יכול ללכת להיבדק במכון שמסיר משקפיים בלייזר ולראות אם יוכלו לעזור לך בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין